contact www.sisteme-copiat.ro

Cum se incarca o casca cu camera video de copiat?

     Este posibil ca dispozitivul sa fie incarcat foarte putin, doar pentru a face o proba. Tineti la incarcat pana cand ledul de pe incarcator (atentie: de pe incarcator NU de pe camera)va lumina verde. Cat timp lumina rosie e aprinsa inseamna ca incarcarea este in curs. Durata de incarcare poate varia in functie de cat de descarcata e bateria si poate ajunge undeva la maxim 3 ore. Incarcarea camerei se face cu camera oprita – ledul rosu sau albastru de pe camera(de langa butonul de pornire) sa fie oprit pe toada durata incarcarii. Autonomie acumulator ~2 ore maxim.

Instalarea programului pe telefon

     Intrati pe GOOGLE PLAY STORE si cautati “WIFI AVIN”, descarcati si instalati aplicatia. Porniti wireless-ul de la telefon, dati cautare la retele disponibile, trebuie sa gasiti o retea cu numele WIFI_AVIN. Conectati-va la ea, daca va cere parola puneti: 12345678 (de regula nu cere).

     Cautati in aplicatii noul program instalat si pornitil. veti receptiona imagini automat. Daca ecranul este negru reporniti aplicatia. Camera se va porni de la butonul cu tija stanga dreapta. Se va aprinde un led rosu pt cateva secunde apoi unul albastru care va ramane deschis cat timp camera este in functiune. De regula dupa ce ati conectat camera la telefon sau la tableta, daca avetideja instalata aplicatia, aceasta se va lansa automat. Camera este compatibila cu orice telefon sau tableta ce ruleaza Android dar si pe Apple. Cautati in APP STORE WIFI AVIN si urmati aceeasi paside mai sus.

     Nu indoiti antena sau sa o tensionati cand o montati pe corp deoarece se va desprinde din interior si va merge pe maxim 10metri! Incarcati la maxim acumulatorul si anume tineti-l la incarcat pana sta aprins ledul verde de pe incarcator(atunci cand este in priza, daca nu e pus in priza va sta verde tot timpul chiar daca acumulatorul este descrcat), deoarece distanta depinde de gradul de incarcare a acumulatorului.

Important de stiut

     Pentru a mari distanta dintre telefon si casca cu camera video de copiat sau daca se vede intrerupt  tineti telefonul sau tableta cat mai sus cu putinta, de preferat indreptat spre locul unde se afla cel cu camera si schimbati pozitia telefonului pana obtineti fluenta maxima a video-ului. Distanta difera in functie de grosimea peretilor, distanta de la un perete la altul, de compozitia peretilor, si depinde foarte mult de cum orientati antena fata de cel care poarta camera, astfel cel din sala care are montata camera trebuie sa stea cat mai nemiscat cu putinta iar dv sa schimbati pozitia telefonului  in toate pozitiile posibile pana cand semnalul este clar si veti tine in acea pozitie cat faceti poze sau filmati. Daca se vede intrerupt  inseamna ca sunteti la limita distantei si trebuie sa veniti mai aproape de cel care are camera si mai schimbati dar foarte usor pozitia antenei.

     Garantat merge dintr-o sala in alta, semnalul trece prin 2 pereti, 1...2 etaje cu conditia sa fiti exact dedesupt, exact deasupra, stanga, dreapta, fata spate dar NU pe diagonala. Cel cu telefonul(tableta) sa fie neaparat pe aceeasi parte a cladirii cu camera unde se afla cel cu camera wireless si in dreptul geamurilor camerei respective, astfel in unele cazuri in functie de cladiri semnalul poate ajunge chiar si de la etajul 4 in fata cladirii dar atentie depinde de forma cladirii, cat de grosi sunt peretii si din ce sunt facuti, cate geamuri are cladirea si cat de mari sunt, etc. Nu stati in masina cu telefonul deoarece masina este din metal si reduce din remnal considerabil.

Situatii des intalnite

     Distanta intre casca cu camera video de copiat si telefon variaza foarte mult cu grosimea peretilor, compozitia lor(beton, bca, caramida, etc), numarul si marimea geamurilor, temperatura si umiditatea aerului la momentul utilizarii. In camp deschis bate ~50m (distanta dintre 2 stalpi de iluminat pubic) adica aproximativ 3 cladiri de 4 etaje(~15m*3cladiri). Insa datorita peretilor ea scade. Nu poate nimeni garanta o distanta exacta tocmai din motivele mai sus mentionate.

     Pentru a fi siguri ca sunteti in raza de actiune faceti tot posibilul sa va pozitionati exact in dreptul geamului camerei unde respectivul se afla si niciodata mai departe de 10...15m de cladire, pt cazul cand nu aveti acces in cladire iar daca aveti acces pozitionati-va in asa fel incat sa nu fie mai mult de 1...2 pereti intre voi(chiar daca sunteti la acelasi etaj).

     Mai jos aveti un desen explicativ pt cazul cand sunteti pe acelasi etaj

 casca cu camera video

1 camera video wireless, 2,9,7  asezare corecta cu telefonul, 3 asezare la limita, 4,5,6,8 asezare cel mai probabil inafara razei de actiune

Mai jos aveti o poza cu situatia in care va aflati pe etaje diferite:

 casca cu camera video de copiat

1 – camera video wireless, 2,3,4,5,6 – pozitii corecte unde este recomandat sa va asezati cu telefonul (tableta), 7,8,9 – pozitii inafara razei de actiune, 10,11,12 -  la limita si nu recomandam(pe diagonala)


     Observati ca pozitia 6 (in fata cladirii) este exact in dreptul camerei unde se afla cel care poarta camera wireless, daca veti merge cati-va metri mai in stanga sau mai in dreapta exista sanse mari sa iesiti din raza de actiune mai ales daca cladirea are pereti grosi.

Distanta la care transmite casca cu camera video de copiat

     Dupa cum am scris mai sus distanta variaza foarte mult in functie de factorii mai inainte mentionati si de aceea este bine sa stati cat mai aproape posibil de cel cu camera video, de regula 5..10 minute fiind suficiente pt a face o filmare si/sau cateva poze dupa care puteti pleca, pt ca legatura audio nu sunteti limitat de distanta, facandu-se prin telefon

     Desi pare scump aces dispozitiv, este cel mai accesibil ca pret deoarece tehnologia de transmitere a semnalului video costa foarte mult si mai ales cand vine vorba de dimensiuni reduse ale camerei si ale emitatorului costurile cresc si mai mult.  Daca totusi nu aveti posibilitatea sa fiti aproape de cel cu camera atunci aveti nevoie de o camera cu putere mai mare de emisie (de care depinde distanta). Cea mai puternica camera portabila care exista la ora actuala(sunt mai puternice dar nu-s pe baterii ci direct la priza) bate de 3 ....5 ori mai mult decat aceasta.

      Atentie: Nu este suficient doar sa instalati aplicatia, sa o rulati si imaginile se primesc. Trebuie sa faceti conexiunea prin WiFi intre camera si telefon sau tableta. Conexiunea se face ca si cum v-ati conecta cu telefonul sau tableta la o retea de internet(activati WiFi, dati cautare, veti gasi o retea” WIFI_AVIN” la care va veti conecta cu parola: ” 12345678” fara “ ” daca va este ceruta o parola ), doar ca in acest caz ruterul este inlocuit de camera wifi, pe ecran sus va va aparea iconita specifica conexiunii WiFi