contact www.sisteme-copiat.ro

     Este foarte important ca atunci cand folosesti o casca de copiat cu camera video sa faceti cat mai multe teste de acasa inainte de a merge la examen. Astfel te vei obisnui cu modul de functionare a sistemului pentru copiat. Noi recomandam ca nasturele sa fie montat la maneca. Deoarece dinstanta intre foaie si camera este mica ~ 15…30 cm. Astfel vei avea  mobilitate mai mare - prin casca veti fi indrumat cum sa misti mana pentru ca ajutorul tau de acasa sa poata vedea toate subiectele. Camera o poti monta  si la nasturele de la piept dar in acest caz trebuie sa ridici foia in fata camerei.  NU este o regula, fiecare o poate monta unde ii ieste mai usor de folosit.

Casca de copiat cu camera video in nasture pentru copiat la examene

     Multi dintre clienti fac o mare confuzie, asta probabil si din cauza modului agresiv in care unii vanzatori se promoveaza. Trebuie sa stiti ca la sistemele pentru copiat partea de audio este separata de cea de video. Deci camera video este doar pentru a transmite imagini cu subiectele. Partea de audio este alt dispozitiv si se foloseste pentru a putea primi rezolvarile in casca de copiat din ureche. Deci partea de audio nu are nici o legatura cu partea de video. Sunt sisteme separate si NU trebuie sa fie compatibile intre ele. Partea de video trimite imaginile cu ajutorul unei conexiuni la internet iar raspunsurile le vei primi in casca de copiat prin apel telefonic.

Casca de copiat cu camera video - Incarcarea

     Primul lucru pe care trebuie s ail faci dupa ce ti-a ajuns coletul este sa pui dispozitivele la incarcat. Ele de regula vin incarcate putin de catre noi, cat le-am testat sa ne asiguram ca totul functioneaza cum trebuie. in functie de model fiecare sistem de copiat se incarca cu mufa microUSB  sau Type C. Pentru marirea autonomiei se poate utiliza si un Power Back pt incarcat telefoanele mobile. Durata de incarcare a sistemului pentru copiat poate varia in functie de cat de descarcata este bateria si cat de puternic este incarcatorul. Incarcarea sistemelor este recomandata a se face cu ele oprite.

Principiul de functionare

     Este foarte simplu de utilizat. Casca de copiat cu camera video in nasture se conecteaza la telefonul mobil prin wifi iar telefonul mobil trimite pe internet imagini live pe care le veti receptiona cu un program instalat pe orice telefon mobil, tableta, Laptop sau PC care este conectat la internet. La telefonul la care conectati camera puteti folosi orice retea GSM: Orange, Vodafone, Telekom, RDS, dar este recomandat sa faceti niste teste inainte in zona respectiva sa vedeti pe care retea aveti semnalul cel mai bun. Pentru a functiona in parametri buni in zona respectiva trebuie sa existe semnal cat mai bun minim 3G , recomandat 4G. Instalati o aplicatie pe telefonul mobil de testat viteza la internet si la care operator aveti viteza mai mare veti utiliza operatorul GSM respectiv. Atentie: viteza de upload este importanta si trebuie sa fie cat mai mare, NU cea de download!!!!

Semnalul GSM

     Daca semnalul este slab, viteza la internet este slaba, iar camera nu va avea suficienta banda pentru a trimite imagini. Cel care primeste imaginile va observa cum din cand in cand se mai intrerupe pt cateva secunde imaginea.

     Daca viteza la internet la cel care asteapta imaginile este buna – de regula la internetul de acasa prin cablu viteza este foarte buna, si daca cel care are camera are acoperire minim 3G dar este recomandat 4G si semnalul este buna in zona respectiva imaginile vor fi foarte clare si vizualizarea va fi fluienta, fara intreruperi sau intarzieri. In mod normal daca viteza si semnalul sunt bune intarzierea nu trebuie sa fie mai mare de 2...4 secunde cu intreruperi scurte ocazionale de maxim 5 secunde. Cu cat viteza la internet si semnalul este mai slab vor aparea intarzieri si intreruperi mai  mari si mai dese(5...15 secunde).

     In mod normal daca sistemul este folosit in Orase cu siguranta exista cel putin o retea GSM care sa aibe semnal bun in zona respectiva.

Ajutorul tau de acasa

     Cel care asteapta imaginile poate fi oriunde are acces la internet. Este foarte important ca si viteza la internet a celui care asteapta imaginile sa fie buna si este de recomandat ca imaginile sa fie primite pe un laptop sau pe un PC de acasa cu conexiune la internet prin cablu Conexiunea la internet a celui care primeste imaginile este recomandat sa NU fie de la un modem USB cu cartela GSM daca se foloseste Laptop sau PC pt primirea imaginilor sau conexiune de date mobile daca se foloseste Telefonul Mobil pt a primi imaginile.

     Pentru a folosi casca de copiat cu camera video 3....4 ore de transmisiune LIVE continua ai  nevoie cam de ~2Gb disponibil. Pentru asta ori incarci cartela cu suficient credit ori, noi recomandam sa aveti activa o optiune cu internet -  de regula acum cam la toti operatorii au optiuni cu minute nelimitate..etc si 2...4 Gb de NET.

Pornirea si setarea retelei HotSpot

 • Activeaza conexiunea de date a telefonului – foarte important!
 • Activeaza functia de HotSpot a telefonului (“Mobile hotspot”)
 • Intra in setari – configurare hotspot:
 • la Nume Retea pune: *** ****     atentie, toate caracterele cu litera mica!!!!
 • sa NU fie bifat Ascundere dispozitiv
 • la securitate selecteaza WPA2 PSK
 • la parola pune: ******       atentie, toate caracterele cu litera mica!!!!
 • si dai Salvare

     Sub numele retelei *** **** trebuie sa scrie: “Permiteti conectarea tuturor dispozitivelor.” Daca scrie “Numai dispozitivele permise se pot conecta” atingeti cu degetul numele retelei si din meniul ce apare selecteaza Permitere dispozitive. Daca folositi telefoane Iphone cu IOS pentru a putea seta numele retelei WiFi *** **** trebuie sa redenumiti numele telefonului – la iphone nu se poate seta numele retelei WiFi direct din setarile de hotspot ca la android – vezi eventual un filmulet pe Youtube “how to set hotspot on iphone”

     Din acest moment telefonul este setat si din momentul ce veti porni camera aceasta se va conecta la telefonul tau

Pornirea camerei video pentru copiat

     Abia dupa ce ai activat functia de Mobile hotspot si ai si datele mobile active pornesti casca de copiat cu camera video. Veti gasi un buton cu o tija care se basculeaza stanga sau dreapta. Acela este butonul de pornit camera. Cand veti comuta butonul un led se va aprinde pentru o jumatate de secunda rosu dupa care se va face verde. Va sta 3...4 secunde verde dupa care pentru o jumatate de secunda se va stinge si se va reaprinde verde. Asteptati aprox 1 minut. Daca ati setat correct la telefon functia hotspot, pe ecranul Telefonului  la dispositive conectate  va aparea: ***….. Asta inseamna ca mini camera este conectata la telefon, implicit la internet. Cand ledul verde clipeste intermitent inseamna ca dispozitivul face trafic – s-a conectat la internet.

Casca de copiat cu camera video in nasture pentru copiat la examene

ATENTIE

     Este foarte important ca in momentul in care porniti Camera, Telefonul sa:

 • aiba activata Datele Mobile
 • functia Mobile hotspot sa fie active si setata corect

     Deoarece imediat dupa a-ti pornit camera, aceasta va cauta telefonul o singura data si daca nu il gaseste (in cazul in care porniti prima data camera si apoi functia Mobile hotspot) nu va mai incerca ulterior. Trebuie oprita si repornita(butonul tija cu ledul cverde)

Deci respectati cu strictete pasii de mai sus!!

Generalitati - Recomandari

     Cand camera este conectata la telefon si telefonul transmite pe internet ledul verde de pe camera va clipi intermitent neregulat iar in aplicatie sub numele ales de tine va trebui sa scrie cu verde Online.

     Odata facute setarile, inainte sa intri in sala de examen cu casca de copiat cu camera video, trebuie doar sa pornesti pe rand si exact in aceasta ordine:

 • conexiunea de date,
 • astepti 10 secunde,
 • functia hotspot,
 • astepti minim 30 secunde,
 • camera de la acel buton oscilobatant cu tija.

     Dupa inca 30 secunde camera va aparea ca online in aplicatia celui care asteapta imaginile. NU porniti camera intai si apoi datele mobile si conexiunea hotspot deoarece in  momentul cand porneti camera ea trebuie sa aibe deja disponibila conexiunea hotspot a telefonului pentru a se imperechea. Daca porniti prima data camera si apoi conexiunea de date cel mai probabil camera nu se va mai imperechea cu telefonul si nu va fi disponibila online in aplicatia celui care asteapta imaginile. Deci respectati intocmai ordinea si timpii de asteptare.

Ajutorul tau de acasa care primeste imaginile

     Cel care asteapta imaginile poate fi oriunde are acces la internet. Este foarte important ca si viteza la internet a celui care asteapta imaginile sa fie buna si este de recomandat ca imaginile sa fie primite pe un laptop sau pe un PC de acasa cu conexiune la internet buna.

     Daca viteza la internet la cel care asteapta imaginile este buna – de regula la internetul de acasa prin cablu viteza este foarte buna, si daca cel care are camera are acoperire minim 3G dar este recomandat 4G si semnalul este buna in zona respectiva imaginile vor fi foarte clare si vizualizarea va fi fluienta, fara intreruperi sau intarzieri. In mod normal daca viteza si semnalul sunt bune intarzierea nu trebuie sa fie mai mare de 2...4 secunde cu intreruperi scurte ocazionale de maxim 5 secunde. Cu cat viteza la internet si semnalul este mai slab vor aparea intarzieri si intreruperi mai  mari si mai dese(5...15 secunde)

Casca de copiat cu camera video - IMPORTANT:

 • Daca imaginile se primesc pe PC sau Laptop este recomandat sa fie conectate la internet prin cablu,
 • Daca imaginile se primesc pe Telefon este recomandat sa fie conectat la internet prin WiFi la un router de casa
 • Semnalul in locatia unde folositi camera trebuie sa fie cat mai bun: verificati ce operator are semnal mai bun
 • Distanta la care ve vede bine scrisul este cuprinsa intre 15 si 30 cm
 • Claritatea se regleaza invartind Foare Foare usor de nasture
 • NU invartiti mult de nasture (max o tura 360 grad)deoarece daca ajunge pe capatul filetului se poate desprinde
 • Atat Telefonul cu functia hotspot setata cat si Camera trebuie sa fie la dv in examen
 • Distanta intre Telefon si Modulul cu Camera Video nu Trebuie sa depaseasca 4 metri
 • NU taiati acel firicel subtire!!! Este antena care comunica cu Telefonul.