contact www.sisteme-copiat.ro

Cum se foloseste un sistem de copiat cu camera video?

     In primul rand este recomandat sa folositi un sistem de copiat cu camera ce transmite video doar daca examenul care urmeaza sa il sustii tine putin, max 30 min. Daca examenul tine mai mult de 30 min atunci este mai bine sa folosesti o camera ce trimite poze. Camerele care trimit poze au dimensiuni mai mici si sunt mai usor de folosit.

Camerele ce trimit poze:

   • rezolutie 4k UHD - cuprinde o pagina intreaga in o singura imagine,
   • focusare automata - nu trebuie sa mai reglezi camera invartind de nasture pt a  se vedea clar,
   • functioneaza chiar daca in zona nu ai semnal GSM 4G LTE,
   • dimensiuni mai mici, mult mai usor de ascuns.
Cele mai performante sistem de copiat cu camera video in nasture pentru copiat la examene

Camerele ce trimti video:

   • rezolutie mult mai mica - trebuie sa misti mereu mana pt ca cel de acasa sa vada toata pagina A4,
   • focusare manuala - trebuie sa reglezi camera invartind din nasture pt a se vedea clar,
   • NU functioneaza cu 3G - in sala de examen trebuie sa ai semnal 4G Full
   • dimensiuni mai mari decat cele cu poze
Camera video de copiat la examene

     Se recomanda a se utiliza un sistem de copiat cu camera video ce transmite video doar cand examenul tine putin iar intrebarile vin una dupa alta. Exemplu ar fi cele de genu pt permis auto. Timpul fiind scurt iar intrebarile nu sunt toate pe o singura pagina ar fi mai dificil sa trimiti cate o poza pt fiecare intrebare intr-un timp foarte scurt. In acest caz camera video este singura solutie. Altfel camerele cu poze sunt net superioare.

     Faceti cat mai multe teste acasa inainte de a merge la examen pt a va obisnui cu modul de functionare a camerei. Este recomandat nasturele sa fie montat la maneca deoarece dinstanta intre foaie si camera este mica ~ 15…30 cm si veti avea  mobilitate mai mare- prin casca veti fi indrumati sa dati mai in stanga, mai in dreapta, mai sus mai jos...etc de cel de acasa.

     Camera se poate monta si la nasturele de la piept dar in acest caz trebuie sa ridicati foia in fata camerei, cee ace poate da de banuit supraveghetorilor. NU este o regula, fiecare o poate monta unde ii ieste mai practice

Incarcarea

     Este posibil ca dispozitivele sa fie incarcate foarte putin, doar pentru a face o proba. La modulul cu camera tineti la incarcat pana cand ledul rosu se va stinge si va sta aprins unul albastru. Tineti la incarcat pana cand ledul rosu se va stinge si se va aprinde unul albastru.  Cat timp lumina rosie e aprinsa inseamna ca incarcarea este in curs. Durata de incarcare poate varia in functie de cat de descarcata e bateria si poate ajunge undeva la maxim 5...6 ore. La modem tineti la incarcat pana cand nivelul bateriei este full. Atat Modemul cat si camera trebuie incarcate, se incarca cu cablu MicroUSB la orice incarcator USB.

       Incarcarea camerei se face cu camera oprita – ledul verde de pe camera sa fie oprit pe toada durata incarcarii.

Principiul de functionare al unnui sistem de copiat cu camera video

    Camera are nevoie de internet pentru a putea transmite imaginile si de aceea se foloseste acel Modem in care se va introduce o cartela SIM si care trebuie sa aibe activata o optiune de internet de ~ 2Gb, suficienti pentru 3...4 ore de functionare continua. Puteti folosi retelele GSM: Orange, Telekom, RDS, dar este recomandat sa faceti niste teste inainte in zona respectiva sa vedeti pe care retea aveti semnalul cel mai bun. NU functioneaza pe Vodafone decat daca se intra in softul modemului si se seteaza APN si Nume operator manual. Este recomandat sa NU interveniti in setarile Modemului deoarece orice schimbare poate duce la nefunctionalitate. NU resetati modemul!

    Pentru a functiona in parametri buni in zona respectiva trebuie sa existe semnal cat mai bun minim 3G , recomandat 4G. Instalati o aplicatie pe telefonul mobil de testat viteza la internet si la care operator aveti viteza mai mare veti utiliza operatorul GSM respectiv. Atentie: viteza de upload este importanta si trebuie sa fie cat mai mare, NU ce a de download!!!! Daca semnalul este slab, viteza la internet este slaba, iar camera nu va avea suficienta banda pentru a trimite imagini. Cel care primeste imaginile va observa cum din cand in cand se mai intrerupe pt cateva secunde imaginea.

Semnalul GSM este important

     Daca viteza la internet la cel care asteapta imaginile este buna – de regula la internetul de acasa prin cablu viteza este foarte buna, si daca cel care are camera are acoperire minim 3G dar este recomandat 4G si semnalul este buna in zona respectiva imaginile vor fi foarte clare si vizualizarea va fi fluienta, fara intreruperi sau intarzieri. In mod normal daca viteza si semnalul sunt bune intarzierea nu trebuie sa fie mai mare de 2...4 secunde cu intreruperi scurte ocazionale de maxim 5 secunde. Cu cat viteza la internet si semnalul este mai slab vor aparea intarzieri si intreruperi mai  mari si mai dese(5...15 secunde).

    In mod normal daca sistemul este folosit in Orase cu siguranta exista cel putin o retea GSM care sa aibe semnal bun in zona respectiva. Cel care asteapta imaginile poate fi oriunde are acces la internet. Este foarte important ca si viteza la internet a celui care asteapta imaginile sa fie buna si este de recomandat ca imaginile sa fie primite pe un laptop sau pe un PC de acasa cu conexiune la internet prin cablu Conexiunea la internet a celui care primeste imaginile este recomandat sa NU fie de la un modem USB cu cartela GSM daca se foloseste Laptop sau PC pt primirea imaginilor sau conexiune de date mobile daca se foloseste Telefonul Mobil pt a primi imaginile.

Introduceti cartela SIM

     Primul lucru care trebuie facut este sa Verificati daca cartela SIM ce urmeaza sa o introduceti in Modem are cod PIN. Puneti cartela intr-un telefon obisnuit si daca va cere codul PIN la pornirea telefonului intrati in setari de siguranta si dezactivati codul PIN.

     ATENTIE NU este suficient sa introduceti codul PIN la pornirea telefonului, trebuie neaparat sa intrati in setarile de siguranta si sa dezactivati codul PIN de acolo.

Porniti Camera

     Initial se aprinde un led rosu pt o fractiune de secunda dupa care verde, va sta cam 5...10 secunde aprins si se va stinge pentru 1..2 secunde. Se va aprinde din nou si va incepe sa clipeasca intermittent verde. Porniti aplicatia instalata pentru a primi imaginille si dati click pe butonul de conectare.

     Alegerea unui sistem de copiat cu camera video potrivit examenului tau, te poate scoate din impas, mai multe detalii solicitati la telefon.