contact www.sisteme-copiat.ro

Trebuie sa fim constienti ca nici un microfon, oricat de performant ar fi el, NU va putea citi subiectele de pe foaie singur sau de pe buzele tale. De aceea cu cat un microfon este mai performant cu atat va capta sunete de intensitate mai mica - vei sopti mai usor subiectele

     Dupa experienta noastra de 14 ani, microfonul este poate cel mai important aspect la un sistem de copiat, deoarece ajutorul tau de acasa trebuie sa intre in posesia subiectelor. Desigur poti folosi o camera video in nasture ce transmite imagini live cu subiectele dar costurile investitiei in echipamente creste simtitor.

     La inceputul fiecarui examen de regula(peste 95% din examene) mai sunt nelamuriri, mai intreaba unu, altu cate ceva...este putina galagie in sala si supraveghetorii nu sunt foarte concentrati pe copiat: - este momentul cel mai ideal pt a sopti subiectele celui de acasa si daca aveti un sistem cu microfon performant cel de acasa va intelege mult mai usor subiectele NU vei mai fi nevoit sa repeti de multe ori pt a te intelege!

     Mai jos am efectuat cateva teste pentru a masura sensibilitatea microfonului. Am folosit o placa specializata(placa verde) pe care sa implementat un mic soft capabil sa genereze un zgomot de intensitate constanta. Placa specializata este alimentata de acel power banck negru. Zgomotul constant este emis de un difuzor piezo electric. Zgomotul emis are intensitatea unui vorbit normal intre 2 persoane. Distanta intre bluetooth pe care se afla microfonul si sursa semnalului este de ~25 cm, apropiata de cazul cand ascundeti bluetooth-ul in gulerul de la camasa.

Toate testele s-au facut in aceleasi conditii!!! Am schimbat doar producatorul sistemului bluetooth. Urmariti cati dB sunt captati pe ecranul telefonului.

Testul 1 cu sistem Bluetooth de calitate

test pentru microfon pt bluetooth de copiat samsung


Testul 2 Nokia (varianta Originala cu mufa microUSB - la cea cu mufa subtire la incarcator, varianta contrafacuta, microfonul este mai slab)

test pentru bluetooth cu casca de copiat nokia


Testul 3 Varianta de bluetooth Low Cost China - no name

test bluetooth copiat cu casca japonezaTestul 4 Alta varianta de bluetooth low cost China - Setty MF300

test bluetooth cu casca pentru copiat nr 5


Se poate observa ca sunetul captat de sistemul Samsung este mai puternic iar la restul sistemelor scade. 10...20dB poate nu pare o diferenta de valoare mare pentru un necunoscator. Inca o data repetam ca nici un sistem nu va va citi pe buze dar un microfon cu sensibilitate mare si un sistem de copiat de calitate care mai are intercalat si un preamplificator pentru microfon va garantam ca poate face diferenta intre a lua examenul si al pica.